Kul med vatten

Vatten det är något att ha kul med, både som barn och vuxen. Dock kanske det är främst barn som har som allra roligast med det. Att låta dem leka med vatten på olika sätt är inte fel. Testa ett vattenlekland från cadoaqua.se eller skapa egna kul saker hemma med vatten. Det finns en massa kul lekar med vatten också, både i badkaret, poolen sjön eller havet. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Lär barn har respekt för vattnet

Vatten är något man bör ha respekt för, särskilt om det är mycket av det. Det krävs inte många centimeter för att man ska drunkna. Lär dina barn tidigt att inte vara allt för nära, ha uppsikt över dem samt se till att du lär dem simma i en tidig ålder. 

Att lära sig simma är avgörande för din lillas säkerhet - det kan rädda ditt barns liv en dag genom att förhindra en drunkningsolycka. 

Om du/ni inte går på lektioner eller simskola är det vettigt att sätta upp ett eget schema för simpass för ditt barn. Om du försöker lära dem flera saker på en dag kommer de att glömma, bli förvirrade och göra misstag. Markera datum i din dagbok för när du ska ha en lektion och håll dig till det. Prova en halvtimmes simning varje pass. Det är en optimal tid för att hålla barnen engagerade och komma ihåg vad de har lärt sig.

23 Jan 2023